winkelmandje

05 okt

Een kerstevenement organiseren met deze 7 tips

Een kerstevenement organiseren is een leuk idee. Niet veel mensen zullen dit uit de weg gaan. Het is ten slotte de gezelligste tijd van het jaar. Maar om toch de zekerheid te garanderen zorg je best voor een sfeervolle avond en laat je ze dit evenement niet snel vergeten. Maar hoe doe je zoiets eigenlijk?

Stuur de uitnodigingen zo snel mogelijk

Je evenement moet voldoende bezoekers krijgen. Hoe meer zielen hoe meer vreugde. Maar vergeet niet: je gaat een kerstevenement organiseren. Dit is de drukste periode van het jaar. Verstuur je uitnodiging voor zulke evenementen ruim op tijd.

Wil je honderden mensen tegelijk bereiken? Aarzel dan zeker niet om actief gebruik te maken van social media. Denk aan een Facebookgroep of een Facebookadvertentie. Met één klik wordt je post door honderden ogen bekeken.

Typische kerstdranken

Wil je een kerstevenement organiseren? Heb geen genoegen met wat bier of frisdranken. Ga voor de echte typische kerstdrankjes. De drankjes die ons warm houden in de koudste periode van het jaar.

Kies voor:

·  Glühwein

·  Amaretto cocktail

· Rode wijn

· Chocolademelk

· Champagne

·  Jenevershotjes

Kies de juiste glazen voor je kerstevenement

Zoals hierboven al vermeld: er is champagne aanwezig, er is jenever voor iedereen en er kan geklinkt worden met een lekkere rode wijn. Maar om van deze drankjes te kunnen genieten, gebruik je best ook de bijpassende glazen.

Elk drankje heeft een typische glas. En dat is niet voor niks. Het smaakt gewoon veel beter in het bijpassende glas!

Tijdens de kerstperiode wordt er veel gedronken. Daardoor ligt de kans op kleine ongelukken of glazen die sneuvelen een stuk hoger dan normaal. Maak daarom zeker gebruik van onbreekbare glazenDeze bekers zijn niet breekbaar en ze zijn ook milieuvriendelijk! Je kan momenteel zelfs profiteren van een groepsaankooponbreekbare cava glazen! 

Geef kledingadvies

Het is kerst, maar het is nog geen nieuwjaar. Je evenement draait alleen rond kerst. Laat ze de kostuums en de kleedjes maar snel terug wegsteken.

Moedig je bezoekers liever aan om hun leukste kersttrui uit de kast te halen. De top 3 met de mooiste trui krijgt een geschenk! Of vertel ze op voorhand dat de dragers van een kerstmuts recht hebben op een gratis drankje. Je zult niets anders als kerstmutsen zien.

Kies eten met verstand

Op elk evenement wordt er goed gelachen en leuk gebabbeld. Hierdoor kunnen er snel een aantal glazen gedronken worden. Op dat ogenblik wordt uren stilzitten vaak moeilijk. Kies daarom voor een buffet of een walking diner.

Net zoals de dranken kun je ook het eten aanpassen aan het kerstevenement. Met dit eten zit je altijd juist:

· Eendenborst

· Kreeft

· Kip

· Kalkoen

· Soep

· Geroosterde groenten

· Panna cotta

· Tiramisu

· Chocoladefondue met fruit

Een kerstevenement organiseren doe je met entertainment

Een kerstevenement kan leuk georganiseerd worden. Rond deze tijd van het jaar, is iedereen vrolijk en liefdevol. Leg er nog een schepje bovenop en zorg dat je kerstevenement een avond vol pret wordt, om nooit meer te vergeten.

Het moet niet altijd stijf en zakelijk zijn op een evenement. Laat staan een kerstevenement. Laat je niet weerhouden een goede entertainer of een leuke kerstmanuit te nodigen. Deze persoon kan voor leuke interactie zorgen. En mochten er kinderen aan te pas komen. Ga dan zeker het organiseren van leuke spelletjes niet uit de weg. Dit bezorgt ook hun een onvergetelijke avond samen met hun mama’s en papa’s.

Maak het gezellig

Zet de puntjes op de i en maak de omgeving zo aangenaam mogelijk. Werk met donkere ruimtes en gezellige lampjes of kaarsjes. Kerst is de gezelligheid op zich, toch!

Denk bij het versieren aan:

· Kerstboom

· Standjes met kerstspullen

· Kunst sneeuw

·  Origami servetten

· Kerst servetten

· Voor de rokers een kersthoekje

Ben je klaar om een kerstevenement te organiseren en zoek je enkel de onbreekbare glazen nog? Wij helpen je met plezier. Wil je ze gepersonaliseerd of niet?