winkelmandje

08 aug

Werken met herbruikbare bekers

Een vraag die je je ook vooraf moet stellen is: kies je voor wegwerpbekers, of, milieuvriendelijker, voor glazen of herbruikbare bekers?

Op een fuif waar wegwerpbekers worden gebruikt, zit je achteraf met een hele berg afval. Je kan dit vermijden door te kiezen voor glazen, maar dat is niet de meest veilige oplossing voor een fuif.

Een goed alternatief vormt de herbruikbare beker. Duurzame kunststofglazen of herbruikbare bekers worden gemaakt van polycarbonaat (glashelder en hard). Als je ze tussentijds juist reinigt en naspoelt, kan je de bekers verschillende keren gebruiken.

Inzameling

Je moet dus zoveel mogelijk proberen te vermijden dat herbruikbare bekers tijdens het event worden weggegooid.De milieuvriendelijke meerwaarde van herbruikbare bekers ten opzichte van wegwerpbekers wordt immers teniet gedaan als je geen goed inzamelsysteem uitdoktert. Je kan de inzameling van de bekers op verschillende manieren organiseren.

Je kan kiezen voor een intensieve inzameling, hierbij haal je voortdurend bekers op in de zaal. Als je dit koppelt aan een verscherpt toezicht bij de uitgang, voldoet dit systeem wel op kleinere evenementen.Ofwel opteer je voor een waarborgsysteem. Zorg er in elk geval voor dat het bedrag van het statiegeld overeenkomt met de waarde van de beker. Zo loop je zelf geen enkel financieel risico.

Zorg voor een werkbaar, niet te omslachtig statiegeldsysteem. Vraag bijvoorbeeld bij elke drankbestelling een extra bon per beker. Bij het terugbrengen van de beker naar de inzamelstand krijgt je een bekerbon terug en die kan je meteen weer gebruiken voor een nieuwe bestelling, of je zamelt de bekers aan de toog in en geeft een zuivere beker in de plaats bij nieuwe bestelling.

Een mooie beker van jouw event is vaak een collectorsitem, de bezoeker zal de beker mee naar huis willen nemen als aandenken. Wanneer je werkt met statiegeld moet je je hier geen zorgen om maken, de bezoeker heeft immers (minstens) de kostprijs van de beker aan jou betaald. Extra reclame voor jouw event!

Voordelen
We zetten de voordelen van herbruikbare bekers nog even voor je op een rijtje:

  1. Een véél kleiner afvalvolume
  2. Onbreekbaar en eindeloos herbruikbaar
  3. Een propere en veilige zaal/weide tijdens je event
  4. Een unieke touch met gepersonaliseerde bekers
  5. Aangenamer om uit te drinken


Niet de mogelijkheid om bekers aan te kopen?
De aankoop van herbruikbare bekers is een investering, praat zéker met je huidige sponsors of zoek een partner in de drankenhandel die je wilt ondersteunen in het aankoopproces door het meedrukken van zijn logo.

Vaak heeft je eigen stad/gemeente een uitleenformule voor herbruikbare bekers ter beschikking maar uiteraard kan je ook bij ons bekers huren aan een voordelig tarief! 

Ook voor sponsoring staan wij open, neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bekijken!