winkelmandje

26 sep

Win 2019 herbruikbare bekers!

Schauvliege kondigde het in juni 2018 al aan: plastic bekers moeten in 2019 van alle festivalterreinen verdwijnen. Maar het zijn niet enkel de plastic bekers die moeten verdwijnen, ook de plastic borden, vorken en rietjes moeten gaan.


Vooral het verdwijnen van plastic rietjes juichen we bij Festicup krachtig toe. Plastic rietjes zijn immers even moeilijk recycleerbaar als alle andere plastic wegwerpdingen en ze zijn door hun vorm ook super gevaarlijk voor zeedieren. Herinner je je de zeeschildpad in dat YouTube-filmpje - auwtch (niet op de link klikken als je niet tegen bloed kan).

Paradise City, Sfinks, Brakrock, Ieperfest en Gentse Feesten  schakelden al over naar herbruikbare bekers en het ziet er naar uit dat de organisatoren van de overige 400 festivals snel hun voorbeeld zullen volgen. Bij Festicup werken we dan ook hard om de overgang naar herbruikbare bekers zo eenvoudig mogelijk te maken. We hebben mobiele wasstraten om bekers hygiënisch te reinigen, we bieden de mogelijkheid om bekers te personaliseren met meerkleurendruk en we hebben ee ruime opslagplaats waar we de herbruikbare bekers tijdens het off season kunnen stockeren!

Om het einde van de plastic wegwerpbeker te vieren, de overgang naar herbruikbare bekers nog gemakkelijker te maken én meteen de aandacht te vestigen op onze composteerbare papieren rietjes lanceren we een wedstrijd.


Raad hoeveel composteerbare rietjes Steph van Festicup in haar handen heeft en maak kans op 2019 herbruikbare bekers voor jouw feest, evenement of festival. Surf naar onze wedstrijdpagina en waag je kans!


Ga naar promo.festicup.be en tel de rietjes! Zelf geen vereniging of organisatie? Probeer ze dan te winnen voor een organisatie uit je omgeving!