Evenementensector bloedt: "We krijgen geen kans om opnieuw op te starten en dat is heel frustrerend"

Evenementensector bloedt: "We krijgen geen kans om opnieuw op te starten en dat is heel frustrerend"

De evenementensector ligt al maanden stil en het ziet er ook niet meteen naar uit dat die snel opnieuw kan opstarten. "Alles ligt stil en we krijgen ook geen kans om opnieuw op te starten. Dus dat is heel frustrerend", zegt Jozef Plevoets van Festicup in Zonhoven.

Festicup wil met onbreekbare en herbruikbare bekers van plastic een duurzame oplossing bieden aan evenementen en festivals voor het schenken van dranken. Maar omdat heel wat evenementen worden afgelast, ligt ook Festicup stil. "Begin juli dachten we dat het in orde ging komen, toen mochten we stilaan terug opstarten, maar we worden nu al teruggefloten", zegt CEO Jozef Plevoets.

Volgens Festicup is het zeker wel mogelijk om evenementen te organiseren op een veilige manier. "Laat ons aan de slag gaan met de maatregelen en laat ons bewijzen dat we creatief kunnen zijn."

Volgens Jozef Plevoets is bijna elk bedrijf in de evenementensector in gevaar: "We hebben sowieso slapeloze nachten, je bent verantwoordelijk voor je personeel, je vraagt je af hoe je het moet aanpakken. We kunnen alleen maar achter de schermen blijven investeren zodat we klaarstaan als we opnieuw een kans krijgen."

HERBELUISTER HET INTERVIEW

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.