De oorsprong van Festicup®

Alsof het de normaalste zaak van de wereld is consumeren we jaarlijks gigantische hoeveelheden plastic wegwerpbekers. Die plastic is gemaakt om honderden jaren te bestaan, maar wij gooien het meteen weer weg. En alsof dat nog niet erg genoeg is, lijkt het voor velen ook normaal om je plastic beker gewoon op de grond achter te laten. Mooie, groene festivalweides worden zo in een mum van tijd omgetoverd tot een zee van wegwerpplastic. Zeg nu zelf, wat is daar aangenaam of normaal aan?

De beleving die je als consument wenst willen we natuurlijk niet uit het oog verliezen. Een lekker fris pintje of een heerlijke cocktail uit een dunne en fragiele beker... Aangenaam? Wij denken van niet. Festicup wil je de unieke drinkbeleving die je op café kan vinden ook bieden op alle momenten waar glas geen optie is. De herbruikbare bekers die we je aanbieden zijn haast niet te onderscheiden van echt glas. Voor elk drankje hebben we wel een gepaste herbruikbare beker, of beter gezegd: kunststof glas.

 • Geen producent, wel dienstverlener

  We zochten binnen de Europese markt de meest kwalitatieve kunststof glazen en kwamen zo tot een uitgebreid aanbod. Als deze kwalitatieve producten reeds bestaan, waarom zouden we ze dan opnieuw uitvinden?

  Je kan bij ons terecht om deze herbruikbare bekers aan te kopen, personaliseren of huren. Daar stopt het echter niet, we ondersteunen je ook tijdens het evenement door mobiele spoeloplossingen te plaatsen waardoor je optimaal hergebruik kan garanderen.

  Verder kan je in ons reinigingscenter je herbruikbare bekers laten wassen en drogen zodat ze weer volledig proper zijn en je ze op een hygiënische manier kunt opbergen.

 • Verantwoord ondernemen

  Festicup® ziet maatschappelijk verantwoord ondernemen niet als een risico of verplichting, maar als een buitenkans. Niet alleen hebben we met onze herbruikbare bekers een gigantische impact op het milieu, we kiezen ook voor producten die tot wel tien keer langer meegaan dan die van andere aanbieders.

  Verder is ons reinigingscenter voorzien van de meest vooruitstrevende en duurzame technieken, én wordt het uitgebaat door een sociaal maatwerkbedrijf. Hiermee bieden we dagelijks een voltijdse job aan vijftien mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en kunnen we zo een sociaaleconomische stempel drukken.

1 van 2