De oorsprong van Festicup

We stellen onszelf graag even voor: Jozef en Steven, oprichters van Festicup. We zijn beide ondernemers met een verleden in de horeca, event -en printsector en leerden elkaar kennen aan de langste toog van Europa, de Oude Markt in Leuven.Alsof het de normaalste zaak van de wereld is consumeren we jaarlijks gigantische hoeveelheden plastic wegwerpbekers.  

Die plastic is gemaakt om honderden jaren te bestaan, maar wij gooien het meteen weer weg. En alsof dat nog niet erg genoeg is, lijkt het voor velen ook normaal om je plastic beker gewoon op de grond achter te laten. Mooie, groene festivalweides worden zo in een mum van tijd omgetoverd tot een zee van wegwerpplastic. 

Zeg nu zelf, wat is daar aangenaam of normaal aan?

 

2017
Opgericht

Net zoals grote bedrijven als Apple en HP, werd Festicup ook opgestart vanuit een garage.

2018
Award

We werden bekroond tot 'Starter van het jaar'.

Zonhoven

De garage werd te klein en we verhuisden naar ons eerste magazijn met kantoor te Zonhoven.

2019
Herk-de-Stad

De eerste medewerkers kwamen aan boord en al snel werd Zonhoven te klein. We verhuisden naar een nieuw pand te Herk-de-Stad.

2020
Versterking 

Ondanks de wereldwijde pandemie zagen wij een prachtige toekomst voor het bedrijf. Een kleine groep investeerders kwamen aan boord om ons te versterken.

2022
Na corona

Opnieuw groeiden we snel en werd het pand in Herk-de-Stad weer te klein. We vonden onze nieuwe thuisbasis in Aarschot.

Producent, nee.

We zochten binnen de Europese markt de meest kwalitatieve kunststof glazen en kwamen zo tot een uitgebreid aanbod. Als deze kwalitatieve producten reeds bestaan, waarom zouden we ze dan opnieuw uitvinden?

Dienstverlener, zéker wel.

Je kan bij ons terecht om deze herbruikbare bekers aan te kopen, personaliseren of huren. Daar stopt het echter niet, we ondersteunen je ook tijdens het evenement met project managers die de workflow bewaken. Verder kan je in ons reinigingscenter je herbruikbare bekers laten wassen en drogen zodat ze weer volledig proper zijn en je ze op een hygiënische manier kunt opbergen.